Танк Leopard 2A4 / фото US Army

Військовий експерт Валерій Рябих прокоментував звістку, що США дозволили Німеччині передати танки для ЗСУ.

"Україна отримає озброєння, яке суттєво посилить й допоможе вирішити завдання, що стоїть перед ЗСУ в умовах агресії РФ. Вже всі партнери зрозуміли, що склалися необхідні умови, і найближчим часом ми зможемо побачити рішення Німеччини щодо передачі танків Leopard. Ці танки є легшими в опануванні, тому що споріднені за принципами управління з тими танками, які ми маємо. При пересадці з Т-72 на танки Leopard вистачить кілька тижнів, щоб перевчитися. Танк Leopard можна опанувати швидко. Тим більше нашим військовим, які показали здатність опановувати найсучасніші зразки західної техніки", - сказав Рябих в ефірі телеканалу "Еспресо".

За словами військового експерта, у Польщі розташовано бази по обслуговуванню танків Leopard.

Відео дня

"Таким чином легше організувати роботу виїзних бригад щодо обслуговування їх на полі бою. Якщо Україна отримає ці танки у кількості одного полку, а це близько 100 одиниць, це стане вирішальним фактором, який дозволить ЗСУ впевнено перейти до наступальних дій на всій лінії фронту та забезпечити перевагу над ворогом", - додав Рябих.

Поставка німецьких танків Україні

У вересні канцлер Німеччини Олаф Шольц заявляв, що ФРН не готова передати Україні танки. За його словами, це може спровокувати війну НАТО і Росії.

Пізніше Шольц казав, що Німеччина не хоче бути першою європейською країною, яка надасть Україні сучасні бойові танки. "Річ у тім, що такі рішення мають ухвалюватися консолідовано всіма членами НАТО, а не у односторонньому порядку", - зазначав Шольц.