У Сумській області внаслідок атаки супротивника є жертви / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Російські окупанти здійснили спробу проникнення на територію Сумської області. Внаслідок чого загинуло двоє та було поранено одного цивільного.

Про це повідомляє оперативне командування "Північ", назвавши дії росіян черговим "терористичним актом" щодо місцевого населення Сумщини. "3 липня стало відомо про загибель двох мешканців прикордонного населеного пункту та поранення ще одного внаслідок спроби проникнення ворога на територію нашої держави", - йдеться у повідомленні.

Наразі триває розслідування обставин трагедії. У командуванні вчергове закликали мешканців прикордонних територій евакуюватися з небезпечних районів та населених пунктів, які знаходяться в близькості до ворога.

Відео дня
У Сумській області внаслідок атаки супротивника є жертви / фото t.me/ok_pivnich1

Водночас в Офісі генпрокурора повідомили про початок досудового розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1, ч. 2 ст. 438 КК України).

"У Шосткинському районі поблизу с. Ходине Шалигінської громади під обстріл потрапили два транспортні засоби", - розповіли в ОГПУ, не згадавши про спробу проникнення росіян на українську територію.

За даними правоохоронців, під обстріл потрапили жінка та її 22-річний син, які їхали на мопеді, та автівка. Перші загинули, а водій автівки отримав поранення.

Ситуація в Сумській області - сьогодні це варто знати

Варто зазначити, що росіяни щоденно обстрілюють прикордоння Сумщини та періодично здійснюють спроби проникнення на територію регіону. Зокрема, цієї ночі росіяни здійснили чотири обстріли прикордоння: зафіксовано 30 вибухів в Есманській, Шалигинській та Середино-Будській громадах.

Крім того, 3 липня ворог вдарив безпілотниками по Сумах, влучивши у житлові будинки та будівлю СБУ. Внаслідок удару по п’ятиповерхівці загинуло троє людей, ще 21 людина - поранена. Через трагедію 4 липня у Сумах оголошене днем жалоби.

Вас також можуть зацікавити новини: