Турки не дали пройти носіям "Калібрів" у Чорне море / фото REUTERS

РФ намагалася перекинути носії "Калібрів" у Чорне море, щоб більше ракет загрожувало Україні. Однак Туреччина заблокувала такий маневр і відправила російські судна в Середземне море.

"Річ у тім, що турки не дали пройти носіям "Калібрів" в Чорне море. Вони їх завернули і вони вже навіть пішли в Середземне море, тобто впринципі у росіян є ще носії "Калібрів" морського базування, але їх просто немає на Чорному морі. А ті, що є - там 4-5 носіїв, ось те, що вони максимум можуть зробити. Це ось такого рівня залп. Тобто сьогодні було 22 ракети. Тому це поки стеля. 2-3 десятка "Калібрів" - не більше того вони можуть випустити. Поки не використовуються дизелі і підводні човни, дійсно дуже складно перезаряджати і вже небезпечно. В основному використовуються кораблі Чорноморського флоту", - говорить військовий експерт Роман Світан.

Дефіцит ракет та боєприпасів у Росії: що повідомлялося

За словами секретаря Ради національної безпеки і оборони Олексія Данілова, у Росії залишилося ракет ще для 3-4 масованих обстрілів України.

У Головному управлінні розвідки Міноборони зазначали, що запаси високоточних ракет в Росії впали до критичного рівня за багатьма показниками. Разом з тим повідомлялося, що у росіян є ще багато ракет С-300.

Військові експерти розповідали, що зараз Росія взагалі не може виробляти ракети Х-47М "Кинджал", оскільки в їхньому складі є понад 130 іноземних комплектуючих, в основному – електроніка. Що ж стосується крилатих ракет "Калібр", Х-101, Х-59, то їх РФ може виробляти, але не у великих кількостях.