Володимир Путін / фото REUTERS

Російська пропаганда анонсує підготовлюваний черговий військовий злочин з використанням "брудної" бомби.

Про це попередив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

"Те, що зараз російська пропаганда, всіма наявними ресурсами в один момент стали ретранслювати фейк про якусь загрозу застосування Україною "брудної" бомби – це насторожує", – зазначив експерт.

"Сьогодні, 23 жовтня, практично одночасно основний пул російських ЗМІ федерального рівня (РИА Новости, Russia Today, Известия) і десятки допоміжних (URA.RU, РІА ФАН, і т.д.), стали поширювати новину про нібито підготовлюваний в Україні теракт із застосуванням "брудної" бомби", – розповів Коваленко.

Оглядач підкреслив, що поширюють цю новину одночасно інформаційні ресурси, які контролюються як ФСБ, так і ГУ ГШ ЗС РФ: "Тобто, це не ІПСО якоїсь однієї силової структури, а загального порядку, що особливо привертає до нього увагу".

"Не виключено, що у планах російських окупантів полягає якийсь терористичний акт, в якому вони будуть спочатку звинувачувати українську владу, мовляв, це вони влаштували, для дискредитації Росії. В умовах тотального фіаско в зоні бойових дій і неможливості впливати на ситуацію іншим шляхом, крім як терором цивільного населення, Росія не може застосовувати інших методів тиску на владу України, крім як терористичні", – заявив Коваленко.

Війна в Україні 2022: ще один кривавий план Росії

Раніше військовий експерт Олександр Коваленко попереджав про загрозу нових масованих ракетних ударів РФ і наступу.

За його словами, Росія планувала скомбінувати ракетні удари по Україні з імітацією наступу на різних напрямках фронту.

Напередодні РФ перекинула в Білорусі носії гіперзвукових ракет Х-47М – "Кинджал" – винищувачі-перехоплювачі міг-31К.