Делегація України в ТКГ отримає спікера / УНІАН

Члени української делегації на переговорах в Мінську не будуть коментувати хід переговорів, оскільки у ТКГ буде спеціальна людина, яка озвучуватиме офіційну позицію держави.

Про це розповів один з учасників перемовин Сергій Гармаш в ефірі каналу "Україна 24". Це, зокрема, пов'язано і з останніми заявами Вітольда Фокіна щодо Донбасу.

"Я не думаю, що це буде плюс, якщо говоритиме одна людина. Інформації стане менше, а не більше. Але вже призначена людина, залишилося одне узгодження. Я не можу її назвати, оскільки остаточно немає підтвердження. Вже завтра я не зможу коментувати, а коментуватиме інша людина", - розповів він.

При цьому Гармаш вважає, що позиція вітчизняної делегації не може бути загальною. На його думку, делегація - це насамперед "майданчик для діалогу між собою".

Читайте такожФокін: подіям на Донбасі ще не дали правової оцінки

"Зараз усі говорять про те, що Фокін війни не побачив, а сьогодні були опубліковані дані соцопитування "Демократичних ініціатив" і Центру Разумкова, де 40% жителів України не бачать війни з Росією. Чого ми хочемо від людини похилого віку, якому 87 років?", - додав він.

Що заявляв Фокін про Донбас

  • Сьогодні Фокін на засіданні комітету парламенту заявив, що поки не бачив підтверджень того, що Росія веде війну проти України. "Що стосується війни. Я не політик і зробити якесь визначення цього я не можу. Тому ніякого підтвердження, що там ведеться війна між Росією і Україною поки я не бачив", - сказав він.
  • Після цих слів і попередніх подібних заяв Фокіна у Раді ініціювали його відкликання зі складу Мінської переговорної групи з врегулювання ситуації на Донбасі. 
  • Також з'явилася емоційна реакція глави МВС Арсена Авакова.