Допомога Заходу змушує панікувати російських високопосадовців / скріншот відео

Політолог Андрій Піонтковський, котрий проживає у Вашингтоні, висловився, що далекобійна зброя Заходу потрібна Україні для того, щоб відбивати власні території, а не атакувати столицю Росії.

"Коли ракети й літаки опиняться в Україні, то Україні вони потрібні не для того, щоб громити Москву, а для того, щоб припинити варварські атаки на українські міста", - сказав Піонтковський в ефірі Еспресо.

Відео дня

Експерт додає, що Києву важливо мати гарантії та чинники впливу їх дотримання:

"Україна просто заявить, якщо не припиниться знищення української структури, то після першого ж нового удару, використовуючи вашу ж термінологію, ми завдамо удару по об'єктах подвійного призначення: енергетичної, логістичної інфраструктури Москви", - висловився політолог.

Перспектива отримання затребуваних далекобійних снарядів викликає невдоволення серед російської верхівки. Як зазначає Піонтковський, це призводить і до конфліктів.

"Ми ж бачимо глухий конфлікт і взаємне невдоволення у РФ, що доходить до ненависті. На мій погляд, те, що сталося в ніч у бункері – це міні-військовий переворот. Коли генерал Шойгу і Герасімов змучившись від піврічної кампанії цькування їх Пригожиним і Кадировим, вимагали в Путіна зняти Суровікіна, ставленика Пригожина, і повернути Герасимова до керування в армії. Потрібно розбиратися в цих деталях і взаємовідносинах для розуміння перспектив війни", - додав Піонтковський.

Західні винищувачі та далекобійна зброя для України

Португалія допустила передачу винищувачів F-16 Україні.

Уряд України продемонстрував, як працює далекобійна бомба-ракета GLSDB.

Повітряні сили ЗСУ розповіли, чим допоможуть Києву ракети ATACMS.

Окрім цього в ГУР пояснили, для чого Україні необхідні ракети більшої дальності.

Вас також можуть зацікавити новини: