Росія завдає масованих ударів по мирних містах / фото REUTERS

Вночі повітряна тривога була фактично по всій країні, були обстріли на Донбасі, в Чернігові, в Хмельницькій області.

Про це радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко повідомив в ефірі інформаційного телемарафону.

Він зазначив, що дуже складна ситуація в Чернігові - "були обстріли, продовжувались бойові дії". При цьому зазначив, що і далі дуже складна ситуація в Маріуполі.

Відео дня

Денисенко розповів, що майже всю ніч на Київщині на території біля Ірпіня були бойові дії.

"Тому поки що говорити про те, що росіяни зменшують інтенсивність бойових дій на Київському і Чернігівському напрямку, не доводиться", - сказав він.

За його словами, якась частина окупантів і техніки виходить на територію Білорусі, але "це скоріше схоже на ротацію і на зализування ран, ніж на реальне призупинення бойових дій".

Говорячи про ситуацію в Ірпені, радник міністра внутрішніх справ зазначив, що в місті "дуже багато мін, дуже багато мінувань, розтяжок, заміновані навіть трупи".

"Тому величезне прохання до всіх тих, хто хоче повернутися до свого будинку, квартири, подивитись що там - почекайте, потім буде офіційно сказано, що можна в місто заходити", - зазначив Денисенко.

За його словами, зараз поліція там знаходить людей.

"Є багато людей, які відмовляються виїжджати . Ми шукаємо їх по підвалах. Ми пробуємо з ними говорити для того, щоб зараз на цей момент їх відвести в безпечне місце", - розповів він.

Щодо ситуації в Славутичі, коли окупанти спочатку зайшли в місто, а потім вийшли з нього, то, за словами Денисенка, це пов’язано, зокрема, з тим, що в області та місті немає ні достатньої кількості колаборантів, ні сил, щоб почати контролювати Славутич.

"Тобто вони зайшли, очевидно, не було у них вказівки з центру, з Росії, мається на увазі, щось глобально міняти в місті, і було рішення відійти в сторону. Думаю, що крім всього іншого, була інформація в росіян, що в Україну їде керівник МАГАТЕ і напередодні його візиту і дискусії щодо ЧАЕС та Запорізької АЕС було прийнято рішення не робити ескалації"- сказав Денисенко, і при цьому додав, що не треба думати, що там все закінчилося.

Денисенко також розповів, що сьогодні було збито кілька ракет над Києвом.

Вас також можуть зацікавити новини: