У Путіна пригрозили ще більшою ескалацією через наміри України вступити в НАТО / REUTERS

У Кремлі «глибоко сумніваються», що вступ України в НАТО сприятиме завершенню збройного конфлікту на сході України.

Як передає власний кореспондент УНІАН в РФ, про це заявив прес-секретар глави російської держави Дмитро Пєсков.

Читайте такожУкраїна ініціює екстрене засідання ТКГ

Відео дня

Зокрема, журналісти запропонували йому прокоментувати слова президента України Володимира Зеленського про те, що вступ України до Північноатлантичного альянсу сприятиме завершенню війни на Донбасі.

«Глибоко сумніваємося в тому, що це допоможе», - заявив Пєсков і додав, що, на думку Кремля, «це ще більше погіршить ситуацію».

«Тому що, говорячи про вступ в НАТО, жодним чином не можна абстрагуватися від думки людей», - сказав він.

На думку Пєскова, членство в НАТО для декількох мільйонів людей в ОРДЛО «є глибоко неприйнятною перспективою».

Що передувало

  • 24 лютого Зеленський заявив, що після отримання статусу партнера з розширеними можливостями Україна повинна отримати План дій щодо членства в НАТО.
  • 5 березня віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина заявила, що не менш як 14 з 30 країн-членів НАТО готові перевести в практичну площину політику «відкритих дверей» для України.
  • Сьогодні, 6 квітня, Зеленський під час телефонної розмови з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом сказав, що рух України до членства в НАТО - це єдиний шлях до закінчення війни на Донбасі: «Ми прагнемо до реформування нашої армії й оборонного сектору, але самими реформами Росію не зупинити. НАТО - це єдиний шлях до закінчення війни на Донбасі. ПДЧ стане справжнім сигналом для РФ», - сказав президент.