ЗСУ зовсім скоро отримають перевагу на фронті / фото Міністерство оборони України

Вже зовсім скоро в російсько-українській війні настане черговий перелом. Армія Росії може повністю втратити свій наступальний потенціал після надходжень ЗСУ військової допомоги від союзників у повному обсязі.

Як вважає координатор міжнародних проектів Центру Разумкова, військовий експерт Олексій Мельник, українські військові спочатку вирівняють баланс сил з противником, а потім отримають перевагу, пише Оbozrevatel.

"Досить часто говорять про переломні моменти у війні – коли зміна ситуації в балансі сил змушує кожну зі сторін переглядати свої плани. За ці три місяці можна умовно зазначити кілька переломних моментів. В першу чергу, це перші кілька днів, коли провалився російський бліцкриг. Потім було відведення російських військ з Київської та Чернігівської областей. Зараз ми можемо говорити про те, що настає нова фаза війни або черговий переломний момент. Він полягатиме в тому, що в міру надходження в Україну важких озброєнь, у міру підготовки резерву в Україні може наступити спочатку паритет, а потім не тільки кількісна, але і якісна перевага на боці України", - говорить фахівець.

Відео дня

Експерт зазначив, що розуміючи це, окупанти вже готуються не до наступу, а до оборони.

"Думаю, росіяни, принаймні, на рівні військових, прекрасно розуміють, що в якийсь момент вони абсолютно упустять можливість наступального потенціалу. Тому на певних ділянках фронту російські війська будують оборонні укріплення. Вони не будуються, якщо атакуюча сторона впевнена в тому, що буде розвивати наступ", - зазначив Мельник.

За його словами, Росія спробує використовувати цей діапазон часу, який вимірюється тижнями або місяцями, щоб реалізувати свою перевагу. В першу чергу, в артилерії, авіації, засобах нанесення ракетних ударів.

Раніше повідомлялося, що у Росії закінчуються високоточні ракети, але нинішніми темпами вона може вести війну проти України ще протягом року.

За даними британської розвідки, Росія веде вогонь зі своєї артилерії і авіації і використовує старі протикорабельні ракети проти наземних цілей через нестачу високоточних боєприпасів.

Вас також можуть зацікавити новини: