Володимир Фітьо розповів про ситуацію на Купʼянському напрямку / колаж УНІАН, фото DeepState, скріншот

Російські окупаційні війська зосередили на Куп'янському напрямку угруповання чисельністю 44 тисячі осіб. Про це розповів  начальник служби зв'язків із громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ, підполковник Володимир Фітьо.

В ефірі телеканалу "Київ24" він зазначив, що загалом у зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" перебувають 200 тисяч російських загарбників. Фітьо додав, що чисельність ворожих сил відстежується постійно. Хоча кількість окупантів і зменшується, російське керівництво втрати поповнює. Частково це робиться за рахунок вразливих верств населення РФ. 

Фітьо розповів, як до українського полону потрапив окупант, який завершив усього три класи. Він взяв іпотеку, знаючи, що якщо загине в Україні, її виплатять за нього. При чому, цей загарбник пішов на війну проти України добровільно – підписав контракт. Проте попри такі приклади, недооцінювати противника не можна.

Відео дня

"Не варто недооцінювати ворога, тому що є велика проблема недооцінки. Ми воюємо з сильною армією, добре оснащеною армією, у якої дуже-дуже багато ресурсів", – наголосив він.

Водночас виступаючи в ефірі телемарафону, речник розповів про ситуацію в районі села Табаївка (Харківська область), про "взяття" якого раніше повідомляли окупанти. За його словами, українські військові намагаються витіснити загарбників з району цього населеного пункту. Росіяни його не контролюють. 

Фітьо додав, що протягом останньої доби на Лимано-Куп'янському напрямку відбулося 700 обстрілів. Там знищили 220 окупантів. Водночас на Бахмутському напрямку зафіксували 613 обстрілів та знищили 128 росіян. Також на цих напрямках було знищено понад 100 одиниць ворожої техніки.

Ситуація на передовій

За даними Генштабу ЗСУ, протягом доби на фронті відбулося понад 50 боєзіткнень із противником. Росіяни штурмували українські позиції на кількох напрямках. Зокрема, на Купʼянському було відбито 7 ворожих атак. 

Водночас авіація Сил оборони потужно відпрацювала по загарбниках. Було завдано ударів по 14 районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки противника. Своєю чергою, підрозділи ракетних військ завдали ударів по 2 засобах протиповітряної оборони, 4 артилерійських засобах та станції радіоелектронної боротьби окупаційних військ РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: