Внаслідок влучання по центру Краматорська кількість загиблих зросла / фото Нацполіція

Рятувальники продовжують розбирати завали після атаки російськхих окупантів на центр Краматорська в Донецькій області. Внаслідок ракетного удару кількість загиблих громадян росла до восьми осіб.

"Станом на 07:00 28 червня з-під завалів зруйнованої будівлі кафе деблоковано тіла 8 загиблих осіб (у т.ч. 3 дитини, дві - 2008 та 2011 р.н.)", - йдеться у повідомленні Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Telegram.

Загалом постраждало 56 осіб, у тому числі 1 дитина 2022 року народження. Також врятувати вдалося трьох людей.

Відео дня
ф

Наразі рятувальниками проводиться розбір завалів зруйнованої будівлі та пошук людей, які ймовірно знаходяться під завалами.

Удар росіян по Краматорську: кількість загиблих зросла, серед них діти
Удар росіян по Краматорську: кількість загиблих зросла, серед них діти

Генеральний прокурор Андрій Костін пізніше уточнив інформацію щодо обстрілу Краматорська.

"Вісім загиблих і 60 поранених. Такі наслідки подвійного ракетного обстрілу Краматорська напередодні. Серед загиблих троє неповнолітніх дівчат - 17 років і дві сестри 14 років. Рятувальні роботи продовжуються. Не виключено, що під уламками є ще люди", - йдеться у повідомленні.

При цьому він зазначив, що росіяни вдарили по Краматорську двома ракетами "Іскандер" увечері, коли люди щойно дісталися додому після роботи.

"Злочинний режим Росії продовжує тактику терору проти мирних українців. Ми знайдемо всіх, хто віддає злочинні накази, і всіх, хто виконує їх. Покарання – невідворотне", - наголосив Котін.

Росіяни вдарили по Краматорську двома ракетами "Іскандер" / фото Офіс генпрокурора

Досудове розслідування розпочато за частиною 1, 2 статті 438 "Порушення законів та звичаїв війни" Кримінального кодексу України. Процесуальне керівництво здійснюється Донецькою обласною прокуратурою.

Оновлено 10:00. У Донецькій обласній прокуратурі повідомили, що кількість загиблих зросла до дев'яти осіб.

"У вівторок, 27 червня 2023 року, російська армія обстріляла центр Краматорська. Наразі від попадання снаряда до закладу харчування загинули 9 людей, серед них троє неповнолітніх дівчаток: 17 і дві 14 років. Поранення різного ступеня тяжкості отримали 56 громадян, у тому числа 8-місячне немовля", - йдеться у повідомленні.

Удар росіян по Краматорську: кількість загиблих зросла, серед них діти
Удар росіян по Краматорську: кількість загиблих зросла, серед них діти

У свою чергу у Краматорській міській раді уточнили, що рятувальники витягли з-під завалів тіло хлопця.

Крім того, окупанти обстріляли приватний сектор села Біленьке. Там внаслідок атаки дістали поранення чотири місцеві жителі, які ввечері знаходилися у себе вдома

Оновлено 11:30. В Національній поліції України повідомили, що в результаті російської атаки на Краматорськ вже загинули 10 людей і ще 61 поранено. Поліцейські продовжують працювати на місці обстрілу

"Станом на 11:30 відомо про трьох загиблих дітей та одного пораненого малюка. За уточненими даними, російські війська вдарили по Краматорську ракетами "Іскандер". Серед загиблих - 17-річна дівчина і 14-річні сестри. Поранено восьмимісячне маля, погрози його життя немає", - зазначено у повідомленні.

На місці трагедії працюють вибухотехніки, слідчі, криміналісти, оперативники, парамедики, патрульні. Поліцейські приймають заяви, фіксують руйнування, допомагають постраждалим та їхнім рідним – надають першу медичну та психологічну допомогу.

Удар по Краматорську 27 червня 2023 - що відомо

У вівторок, 27 червня, російські загарбники завдали два ракетні удари з зенітного комплексу С-300 по центру Краматорська. Один зі снарядів поцілив у піццерію, де в той час перебували люди з дітьми. 

Спочатку повідомлялося, що від влучання снаряду у заклад харчування загинули четверо людей, а поранень різного ступеня тяжкості зазнали 42 громадян, у тому числі восьмимісячне немовля.

Вас також можуть зацікавити новини: