Мешканцю Сєвєродонецька винесли вирок за держзраду / Офіс генпрокурора

За публічного обвинувачення управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях у Луганській області та в умовах збройного конфлікту, Луганської обласної прокуратури мешканця Сєвєродонецька засуджено до 8 років позбавлення волі за державну зраду (ч. 1 ст.111 КК України).

Під час судового розгляду прокурори довели, що у 2018 році громадянин був завербований співробітниками так званого "міністерства державної безпеки ЛНР" під кураторством ФСБ Російської Федерації. На виконання завдання агент спецслужби мав зібрати дані про розробки військового озброєння у ракетобудівній галузі.

Для цього він налагодив контакти з військовослужбовцями Збройних Сил України у районі проведення операції Об’єднаних сил, які мали доступ до інформації з грифом "таємно". За грошову винагороду агент запропонував військовим надати секретну документацію щодо сучасного ракетного комплексу.

Відео дня

Під час фотографування та пересилання співробітникам ФСБ РФ імітаційної документації у травні 2020 року чоловіка затримали. За виконання завдання він мав одержати 10 тис доларів США.

Читайте такожРФ планувала вбити українського науковця через розробку диво-зброї: кілера затримали (відео)

Викриття факту та попередження протиправних дій проводилося прокурорами спільно зі співробітниками Департаменту контррозвідки Служби безпеки України та Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Таке покарання призначено Лисичанським міським судом Луганської області у зв’язку з тим, що обвинувачений активно сприяв розкриттю злочину.

Вас також можуть зацікавити новини