Пілоти гелікоптерів провели навчання / скріншот

Українські льотчики проходять масштабні навчання. Упродовж кількох днів вони вправлялися в польотах із бойовою стрільбою.

Як влучно вражати цілі, вони демонстрували на гелікоптерах Мі-8 та Мі-24. Про тих, хто тримає небо, йдеться в сюжеті ТСН. 

"Основний вид цих тренувань – це наземна підтримка військ. Знищення наземних цілей  противника", - каже керівник навчань.

Попри шалену популярність, льотчики скромно пояснюють: роблять те, що вміють найкраще.  "Це наша робота, наша професія, наш обов'язок", - розповідає Василь Мулік, льотчик з понад 20-річним досвідом.  Для нього велика війна почалася боями за Гостомель. Після оборони Київщини він здійснював бойові вильоти чи не на всіх напрямках, його бойова машина - Мі-8.

А у його колеги Олексія за плечима дитячий талісман та близько 200 бойових вильотів. На цих навчаннях він ділиться досвідом як з молодими пілотами, так і з тими, хто давно не літав.

Як влучити в ціль, точно знає авіанавідник Олег, він разом із колегами дбає, щоб наземні війська працювали разом з авіацією як один механізм. 

"Тренувалися і група бойового управління, і самі льотчики, а також інженерно-технічний склад. Тому що єдина робота єдиної команди – це запорука успішного виконання завдання", - каже командувач Об’єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв. 

F-16 для України 

20 травня стало відомо, що США разом з партнерами нарешті почали рухатися в питанні передачі винищувачі F-16 для України. Та їх не застосовуватимуть під час контрнаступу ЗСУ.

Західні партнери можуть передати Україні кілька десятків літаків F-16, заявив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Кілька країн вже заявили про готовність навчати українських пілотів керувати винищувачами F-16, серед них - Польща та Нідерланди. 

Вас також можуть зацікавити новини: