Фото facebook.com/93OMBr

Українські військовослужбовці знищили російський вертоліт Ка-52 у Харківській області.

Деталі та фото з дрона опублікувала 93-я окрема механізована бригада "Холодний Яр" у Facebook.

"Шкода було "Стінгер" на них витрачати, тому російський вертоліт Ка-52 збили звичайною "Іглою", – розповів офіцер бригади.

Відео дня

"Вночі ворожі вертольоти заходили дуже низько. Вони кружляли над нашими позиціями, не даючи можливості навіть підняти голову. І хлопець-зенітник, прикомандирований в мій підрозділ, випустив по ним дві ракети. Одна, правда, потрапила в пастку, а інша збила Ка-52. Він впав. Були спроби ворога залетіти на наші позиції літаками і стріляти ракетами, але атаки ворога удачі не мали", – додав він.

За його словами, вертоліт впав далеко від їхніх позицій, і підійти до нього українські бійці змогли тільки вночі:

"Вдень літали туди дроном, щоб розглянути його згорілі уламки детальніше. Жартуємо між собою, що збили російський вертоліт приблизною вартістю 15 мільйонів доларів зброєю за 100 баксів, за яке заплатили ще за Совєтів".

Фото facebook.com/93OMBr

Офіцер уточнив, що окупанти зараз намагаються вести активний обстріл за допомогою артилерії та авіації в зоні його відповідальності: "У нашому районі є розв'язка, яку вони намагаються захопити".

Втрати Росії в Україні

Нагадаємо, за даними Генерального штабу Збройних сил України на 17 квітня, українські захисники знищили вже близько 20,3 тисячі російських окупантів.

Також було знищено, зокрема, понад 770 танків, 2 тисячі бойових броньованих машин, 376 ворожих артилерійських систем, 66 засобів протиповітряної оборони, 165 літаків і 146 вертольотів.

Вас також можуть зацікавити новини: