У США натякнули, що Україні вже допомогли з авіацією / фото REUTERS

Україна отримала від інших країн платформи та запчастини до літаків, щоб збільшити кількість власного повітряного флоту.

Про це заявив речник американського Міноборони Джон Кірбі на брифінгу у вівторок, повідомляє "Голос Америки".

"Україна отримала від інших країн підтримку, щоб деякі з її літаків знову стали діючими. Зараз Україна має більше доступних літаків-винищувачів з фіксованим крилом, ніж два тижні тому. І це не випадково", - сказав Кірбі.

Відео дня

Він додав, що інші країни, які мають досвід роботи з такими типами літаків, змогли допомогти Україні підняти та запустити недіючі літаки. "Українці отримали додаткові платформи та деталі, щоб допомогти підняти більше літаків у повітря", - додав Кірбі.

Речник Пентагону не уточнив, про які саме країни чи типи літаків йдеться. Він додав, що за схожою схемою інші країни допомогли Києву також і з танками.

"Українці отримали танки від інших країн - я маю на увазі ті типи танків, які їм відомі, і які вони знають, як використовувати. Деякі країни надали танки, деякі країни надали запчастини, щоб вони могли знову привести в дію свої непрацездатні танки", - сказав Кірбі.

Раніше у Пентагоні повідомили журналістам, що хоча зараз сили Росії переважають чисельністю, це не означає, що Україна не може захищати себе. Там додали, що що в Україні все ще є чимало бойової потужності, і що Києву надходять нові поставки зброї.

Вас також можуть зацікавити новини: