Пригожин спростував заяви Кремля про війну РФ з НАТО в Україні / фото Коммерсантъ

Ватажок приватної військової кампанії "Вагнер" Євген Пригожин почав "боротися" з російськими фейками про Україну. Він спростував установку Кремля про війну Російської Федерації з НАТО, а також він сумнівається в існуванні "нацистів" на українській території.

"Кухар Путіна" зазначив, що Росія воює "виключно з українцями", оснащеними технікою, наданою НАТО, і деякими "русофобськими" найманцями, які добровільно підтримують Україну, але не з самим НАТО", - йдеться у повідомленні Інституту вивчення війни.

Аналітики вказали, що "кухар Путіна" вважає, що російські чиновники, швидше за все, знали, що Альянс допоможе офіційному Києву в боротьбі з російською окупацією, тому що "смішно думати, що, коли РФ вирішила почати війну, то не врахувала допомогу НАТО Україні".

Відео дня

"Засновник ПВК "Вагнер" розповів і про те, що не впевнений в цілях "денацифікації" в Україні, оскільки не знає, чи є в Україні "нацисти", - відзначають експерти.

На думку аналітиків, Пригожин "фактично відкинув довоєнні і повоєнні заяви Кремля про те, що РФ необхідно захищатися від загрози НАТО в Україні, і підірвав необхідність і ймовірність заявлених російським диктатором Путіним максималістських цілей його вторгнення".

ПВК "Вагнер" на війні проти України - що відомо

"Вагнерівці" з перших днів бере участь у війні проти України. Так, найманці пачками вмирають під Бахмутом і Соледарі, намагаючись взяти населені пункти штурмом. Через колосальні втрати до лав ПВК стали брати зеків.

Найближчим часом сили "Вагнера" можуть залишитися без частини завербованих ув'язнених, тому що їхні контракти закінчуються.

Вас також можуть зацікавити новини: