Окупанти "візьмуть слід" за ЗСУ після Авдіївки, каже Роман Костенко / Колаж УНІАН, фото скріншот, фото instagram.com/libkos

Окупанти, ймовірно, "візьмуть слід" за Збройними силами України після їх відступу з Авдіївки, переслідуючи сили, які відходять. 

Про це заявив секретар Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки Роман Костенко. За його словами, наразі Росія зосередила найбільше військ саме на Авдіївському та Куп'янському напрямку.  

Якщо оцінювати, на яке місто ворог може націлитися після Авдіївки, прогноз Романенка такий: 

Відео дня

"Яке вони приймуть рішення? Зазвичай, коли відходять війська, логічно іти по сліду військ, що відходять", - сказав він Radio NV

Нардеп акцентував, саме тому наголошується, щоб тилові резерви ставали оборону і пропускали через себе війська, які вже виснажили окупанти. "Щоб вони вийшли на відпочинок. А тут вже стояла лінія, яка їх чекала б. Бачачи, що війська відходять, противник мав би йти за ними і нас доганяти, вступати в бій", - пояснив він. 

Також є кілька напрямків, на яку Росія могла скерувати увагу, уточнив Романенко. Зокрема, на Херсонському зараз теж важко: окупанти протиставляють армії України свої КАБи, артилерію, намагаючись вибити ЗСУ. Це робиться для того, щоб Україні не будо звідки стягнути резерви, акцентував секретар комітету нацоборони ВР. 

"Куп’янський і Авдіївський зараз найбільш гарячі напрямки, там найбільше військ зосереджено", - додав він.

Україна уточнила втрати РФ у боях за Авдіївку

Сьогодні заступник командира 3 ОШБр Максим Жорін уточнив втрати РФ у боях за Авдіївку. Він назвав це місто "кладовищем для окупантів" і розповів, що навіть росіяни в шоці від таких втрат.

Йдеться про тисячі, це визнавала навіть Росія у своїх соцмережах (блогери писали про добові втрати на рівні півтори тисячі окупантів), уточнив Жорін. 

"Я впевнений, що загальні втрати за весь час оборони Авдіївки - більше за 47 тисяч", - заявив він.

Вас також можуть зацікавити новини: