На Донбасі точилися важкі бої / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

В Україні на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках тривають важкі бої з російськими окупантами, протягом доби відбулось 39 бойових зіткнень.

Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України у своєму зведенні, опублікованому у понеділок вранці, 3 липня. Зазначається, що на Бахмутському напрямку окупанти йшли в атаку в районах Міньківки та Богданівки Донецької області, але марно. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів, зокрема, Васюківка й Часів Яр.

На Авдіївському напрямку противник здійснив марні наступальні дії у районі міста Авдіївка. На Мар’їнському напрямку наші захисники відбили всі атаки супротивника біля Мар’їнки.

Відео дня

За відомостями Генштабу, на Херсонському та Запорізькому напрямках ворог зосереджує головні зусилля на недопущенні просування українських військ.

Війна в Україні триває - свіжі новини, які варто прочитати

Як повідомляв УНІАН, вчора, 3 липня, командир підрозділу розвідників "Терра" Микола Волохов в ефірі телемарафону зазначив, що ситуація на Бахмутському напрямку є оптимістичною та позитивною, і вже місяць там відбувається стабільне просування вперед, звільнення української землі від ворога.

Також вчора командувач Оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" бригадний генерал Олександр Тарнавський повідомив, що підрозділи ракетних військ та артилерії цього напрямку протягом доби виконали 1 тис. 242 вогневих завдання.

За його словами, за останню добу втрати ворога вбитими та пораненими склали майже дві роти. Також знищено 17 одиниць військової техніки супротивника й чотири склади боєприпасів.

Вас також можуть зацікавити новини: