Головним завданням ворога під час імовірного нового наступу може бути оточення захисників України в зоні ООС, вважає експерт / фото REUTERS

Під час імовірного нового наступу російських окупантів в Україні у ворога головним завдання буде оточення угрупування українських військових у зоні операції Об’єднаних сил на Донбасі.

Харків буде другорядним завданням супротивника, розповів воєнний експерт Олег Жданов в інтерв’ю телеведучій Наталії Мосейчук, яке опубліковане на її YouTube-каналі.

"…головне завдання - оточити нашу військове угруповання у зоні операції Об’єднаних сил… а далі, якщо вони досягнуть цього успіху, то далі розвивати наступ на Дніпро, вихід на річку Дніпро і потім повертають на північ - на Київ. А Харків вже залишатиметься в оточенні, якщо вони досягнуть цього стратегічного успіху", - вважає співбесідник.

Відео дня

Нагадаємо, РФ увірвалася в Україну рано вранці 24 лютого.

Ворог спершу бомбив військові об'єкти, а потім атакував і мирне населення, в тому числі на частині Донбасу.

У Міноборони України вважають, що влада Росії прийматиме рішення про відновлення наступу на Київ, виходячи з того, які бойові дії йтимуть на сході нашої країни.

Видання The New York Times писало, що окупанти здатні провести масштабний наступ з Ізюма на Дніпро, оскільки місто вважається стратегічною ціллю.

Вас також можуть зацікавити новини: