REUTERS

У Міністерстві оборони України вважають, що РФ прийматиме рішення про відновлення наступу на Київ, виходячи з того, які бойові дії будуть відбуватись на сході України.

Як передає кореспондент УНІАН, таку думку озвучив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник під час брифінгу в Українському медіацентрі, відповідаючи на запитання, яка ймовірність, що РФ почне знову бойові дії у Київській області з метою отримати Київ.

"Питання можливого відновлення наступу противника на столицю залежатиме від тих бойових дій, які триватимуть у Донецькій і Луганській областях", - сказав він.

Відео дня

Він додав, що Міноборони відомо про декілька батальйонних тактичних груп на території Республіки Білорусь, які наразі здійснюють там "демонстраційні дії".

"Вочевидь, це така тактична гра РФ, аби тримати підрозділи української армії тут (на Київщині – УНІАН) і не допустити їх перекидання в більш важкі операційні зони. В тому числі, на схід і на південь України. Тому ситуація покаже", - сказав Мотузяник.

Нагадаємо, у Київській військовій адміністрації попередили, що небезпека для Києва залишається: столиця повинна бути готова до оборони.

Вас також можуть зацікавити новини: