Окупанти на передовій помстилися українським воїнам, які зупинили наступ, повідомив комбат / ua.depositphotos.com

Бійці добровольчого батальйону "Свобода" Нацгвардії України на передовій 9 травня зупинили наступ російських окупантів, і противник помстився - завдав масованого удару.

Колеги підрахували, що тільки позиції батальйону за годину супротивник обстріляв близько 500 разів, розповів його командир Петро Кузик в інтерв'ю "Гордону".

"...Прямішого контакту з ворогом, ніж ми маємо, не буває. У нас не просто передова. Ми і в мінус заходили, контратакували... ми зараз в самому пеклі, на передку. Наприклад, 9 травня ми готувалися і зупинили наступ. Вже 10 травня вони помстилися - по нашому підрозділу завдали масованого удару", - поділився співрозмовник.

Відео дня

За словами Кузика, він за всю історію війни не пам'ятає таких щільних артилерійських обстрілів.

"...Ми втримали позиції дуже дорогою ціною - два товариші героїчно загинули, коли відбивали танкові атаки, близько півтора десятка людей отримали поранення. Вони відмовилися йти з позицій", - сказав командир добробата.

Нагадаємо, війська РФ рано вранці 24 лютого вдерлися на територію України, зокрема, з території Білорусі. Пізніше Росія перейшла в наступ на сході української держави.

Офіцер армії оборони Ізраїлю Ігаль Левін говорив, що російській стороні в Україні для ефективного штурму на частині Донбасу бракує десятків тисяч підготовлених бійців, і взяти їх ніде.

Вас також можуть зацікавити новини: