Експерт розповів, як росіяни перекидають війська з інших ділянок фронту / фото Запорізька ОВА

Українські військові наступають на Запорізькому напрямку, де у росіян вже виникли великі проблеми. Окупанти намагаються посилити своє угруповання живою силою, але не з тилу, а знімаючи підрозділи з інших ділянок фронту.

"Є повідомлення Інституту вивчення війни, є інформація про те, що наші війська вже знаходяться біля Новопрокопівки, тобто це рух у бік Токмака. На цьому напрямку ми ведемо найбільш активні бойові дії", – розповів військовий експерт, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман в ефірі телемарафону.

При цьому він зазначив, що загарбники на деяких ділянках фронту намагаються підтягнути живу силу для посилення, адже з технікою проблеми.

"Ці війська підтягують не з тилу РФ, а переміщують уздовж лінії фронту. Тобто, в одному місці вони намагаються зробити велике угруповання за рахунок того, що в іншому вони трохи послаблюють. Відома вже інформація, що саме на Токмацький напрямок вони перемістили щонайменше дві дивізії — це 76-та дивізія з Лимансько-Куп'янського напрямку повітряного десанту російської дивізії та 7-та з Херсонського напрямку гірська повітряно-десантна дивізія. Вони розбиті на кілька полків, розтягнуті вздовж лінії фронту, але посилаючись на Інститут вивчення війни, ці війська морально деградують, бачачи, що утримати наступальні дії наших Збройних сил вони не здатні. Ми потроху просуваємося", - пояснив експерт.

За його словами, просування української армії не може бути швидким, тому що росіяни побудували кілька фортифікаційних ліній, а також через щільне мінування.

Ситуація на фронті по состянию на 27 вересня - головні новини

Аналітики американського Інституту вивчення війни відзначили, що на Південному фронті армія РФ продовжує деградувати під тиском атак українських Сил оборони, які, швидше за все, вже досягли околиць Новопрокопівки.

При цьому в Генеральному штабі ЗСУ повідомив, що окупанти за минулу добу, 26 вересня, атакували на трьох напрямках фронту, але найгарячіше було під Мар'їнкою. Всього сталося 26 бойових зіткнень.

У свою чергу президент Володимир Зеленський повідомив, що українським військовим вдалося просунутися на Донецькому напрямку.

Вас також можуть зацікавити новини: