Окупанти розміщають 300-х у моргах / фото wikimedia.org

На окупованій Луганщині росіяни задіяли морги для розміщення своїх поранених.

Про це зазначив у Telegram начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор. "В лікарнях і шпиталях на окупованій частині Луганщини росіяни не встигають звільняти ліжко-місця – увесь фонд постійно зайнятий. Тому в Алчевську, до прикладу, прийшлося поранених розміщувати у приміщенні моргу, куди їх привезли разом із ліквідованими під Кремінною загарбниками", - написав він.

Лисогор зазначив, що для поповнення безповоротних втрат противник продовжує перекидати на зазначені напрямки резерви, комплектує штурмові групи переважно за рахунок ув’язнених.

Відео дня

Голова ОВА інформує, що ворог не полишає спроб продавити оборону ЗСУ в районах Новоєгорівки та південно-східніше Діброви.

"Під Новоєгорівкою бої точаться за важливі висоти, які дають певну перевагу. Тиск загарбників – максимальний. Танки та іншу броньовану техніку вони там застосовують щодня, однак і втрачають їх теж постійно. У тому числі й сучасні Т-90 "Прорив", яким здійснити це ніяк не вдається", - зазначив Лисогор.

Ситуація на окупованій Луганщині

Відомо, що російські окупанти на тимчасово захоплених територіях, несучи значні втрати в живій силі, облаштовують для поранених військові шпиталі у цивільних закладах, в тому числі й в навчальних.

У березні стало відомо, що російські окупанти облаштували військовий шпиталь на 200 осіб у лікарні Біловодська на тимчасово окупованій Луганщині, усіх цивільних було "виписано".

У травні Генштаб ЗСУ інформував, що в Луганську приміщення трьох лікарень повністю облаштовані окупантами під військові шпиталі з пораненими легкого та середнього ступеня тяжкості.

Крім того, відомі випадки, коли на Луганщині окупанти дислокували підрозділи у навчальних закладах, прикриваючись "живим щитом" зі школярів та вчителів.

Вас також можуть зацікавити новини: