Росіяни кустарно бронюють танки / скріншот

Російські війська дедалі частіше використовують у зоні бойових дій в Україні "танки-ангари", які можуть бути обшиті навіть найпосереднісінькою бляшаною "бронею", але водночас стають недоступною ціллю для середньостатистичного FPV-дрона, акцентував військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

"Росіяни, насправді, не створили абсолютно ніякої Wunderwaffe, а якраз навпаки, вони використанням своїх "танків-ангарів" лише підтвердили той факт, що їхній ВПК досі не зміг вирішити питання про створення на третій рік війни повноцінного стаціонарного захисту від дронів. Тому це питання вирішують кустарно", - зазначив він.

Що ж стосується методів протидії, то експерт нагадав, що до появи FPV-дронів танкові кулаки зупиняли за допомогою комплексного впливу мін, ПТРК, артилерії та авіації.

Відео дня

"На жаль, авіація, зважаючи на певні причини, не може бути застосована, але інші 3 компоненти залишилися незмінними і навіть зараз. Міни. ПТРК. Артилерія", - додав Коваленко.

У зв'язку з цим, на його думку, необхідно говорити не тільки про те, що у 2024 році Сили оборони України отримають мільйон дронів, а й не забувати про ПТРК, міни та артилерію: "З артою якось ще говорять, а ось про дефіцит ПТРК і протитанкових мін - ні. А "танків-ангарів" стає все більше і більше".

Російські "танки-черепахи" - що повідомлялося

Як писав УНІАН, на фронті в Україні помітили російські танки Т-72 із широкою захисною бронею зверху.

"На нашому напрямку ми давно можемо спостерігати такий їхній диво-захист. Могли спостерігати техніку, яка обшита деревиною, колодами, якщо не вистачає інших засобів. На сьогодні це досить часте явище, це їхній захист від наших FPV-дронів, наших снарядів", - розповів голова пресслужби 26-ї артилерійської бригади ЗСУ Олег Калашников Калашников.

Вас також можуть зацікавити новини: