Жданов висловився, що здатне кардинально переломити хід війни в Україні / фото 53 ОМБр ім. князя Володимира Мономаха

Кардинально переломити хід війни в Україні може розгром російської армії на полі бою, який стане морально-психологічним стресом для суспільства РФ і буде здатний його "пробудити".

"Росіяни досі варяться у своїй каші, пропаганда тримає у вакуумі практично все російське суспільство. Вони вірять в те, що у них друга армія в світі, а всі невдачі списують на те, що у нас, виявляється, тут воює купа американських, польських найманців", - зазначив військовий експерт Олег Жданов.

Забезпечити розгром російської армії на полі бою здатне озброєння, додав експерт.

Відео дня

"Ситуацію на полі бою може переламати тільки озброєння, тільки зброя, причому зброя мобільна, далекобійна і високоточна. Сюди можна віднести літаки західного зразка, оперативно-тактичні ракетні комплекси, які ми досі просимо і не отримали, високоточні далекобійні боєприпаси для HIMARS з дальністю в 150 км у касетному варіанті, - сказав Жданов - Чим більше і чим швидше б нам поставили такі види озброєнь, тим швидше вирішувалося б питання розгрому ворожої армії на території України".

Винищувачі F-16 для України - заява Зеленського

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський зізнався, що Україна розраховувала отримати від західних партнерів всього 12 американських винищувачів F-16, а домовитися вдалося про передачу значно більшої кількості літаків:

"Щодо F-16-головного літака нашого майбутнього флоту, є чітка домовленість з Данією, у нас буде 19 винищувачів, вони будуть йти різними етапами... Щодо ситуації з Нідерландами. Ми домовилися, що можемо розраховувати на 42 літаки, більше у них немає. З них на 18-ти ми будемо проходити навчання. Коли ми навчимося літати, ми зможемо отримати ці 18 літаків".

Вас також можуть зацікавити новини: