Від Заходу треба зброя, заявив Буданов / колаж УНІАН, скріншоти

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов повідомив, що може переломити ситуацію з певною стагнацією на фронті. Як передає кореспондент УНІАН, свою думку з цього привожу він висловив журналістам.

Буданов сказав, що від Заходу треба зброя: "Чим швидше, тим краще".

За його словами, перш за все Силам оборони України потрібна далекобійна зброя:

Відео дня

"Тому що противник вміло підлаштовується під зміну тактики і під ті системи, які вже використовуються. І так, як було у 2022 році, вже не вийде. Тож, потрібна реальна далекобійна зброя і не одна-дві, умовно кажучи, а значні обсяги. Це дозволить переломити ситуацію, яка склася зараз з певною стагнацією", - сказав Буданов.

Також у нього запитали, чи відчуває він політичний ефект на керівництво Росії ударів по російському тилу.

"Ми бачимо дуже багато чого. Вже не такі вони впевнені в собі. Ви ж маєте пам'ятати, що останній раз, давайте прямо скажемо, удари по Москві наносилися у 1943 році. Це трошки давненько", - сказав Буданов.

ATACMS для України - що повідомлялося

Як повідомляв УНІАН, за даними телеканалу NBC News з посиланням на двох американських чиновників, адміністрація президента США Джо Байдена працює над тим, щоб надати Україні нові потужні балістичні ракети великої дальності, які дозволять Україні завдати удару далі контрольованого Росією Кримського півострова.

Зокрема, за словами двох американських чиновників, якщо Конгрес схвалить збільшення фінансування України, США можуть включити системи ATACMS дальньої дії в один з перших пакетів військової допомоги.

Вас також можуть зацікавити новини: