Мікаель Біден очікує ще багатьох місяців війни / колаж УНІАН, фото t.me/V_Zelenskiy_official, кадр із відео

Війна в Україні зайшла в глухий кут і може тривати ще дуже довго. Таку думку висловив головнокомандувач Збройних сил Швеції Мікаель Біден в інтерв'ю німецькій медіа-мережі RND.

"Відбуваються лише невеликі просування, лінія фронту зміщується то туди, то сюди - загалом, ситуація дуже складна. Війна зайшла в глухий кут уже кілька місяців, і наразі не видно жодних змін. Війні не видно кінця, і ні Росія, ні Україна не мають достатніх можливостей, щоб виграти її у військовому відношенні. Я очікую, що війна триватиме ще дуже довго", - заявив він.

За словами Бідена, Швеція враховує цю ситуацію у своїх стратегічних планах безпеки, а також при формуванні військової допомоги Україні.

Відео дня

Головком шведської армії зазначив, що Росія, як і раніше, перевершує Україну за військовим потенціалом, що відбивається в ситуації безпосередньо на фронті.

"Путін налаштував російську економіку на війну так, як ми не можемо. Наразі росіяни виробляють величезну кількість озброєнь, набагато більше, ніж ми можемо поставити Україні", - сказав Біден.

Водночас шведський головком підкреслив, що ні в самій Швеції, ні в інших країнах НАТО політична воля підтримувати Україну не вичерпалася. За його словами, проблема полягає в загальній повільності Заходу.

Війна в Україні: стратегічні перспективи

Як писав УНІАН, військова перевага Росії над Україною зростатиме й надалі, якщо західні країни швидко не активізуються. The Wall Street Journal зазначає, що Росія готується до конфлікту з НАТО протягом наступного десятиліття і має намір створити постійну армію чисельністю 1,5 мільйона осіб до кінця 2026 року.

Зі свого боку журнал Foreign Affairs дає свій "рецепт" перемоги України у війні з Росією. На їхню думку, Україні просто потрібно постійно наступати і відвойовувати території.

Вас також можуть зацікавити новини: