Олександр Невзоров / фото nevzorov.tv

Російський журналіст Олександр Невзоров написав у Telegram-каналі пост, в якому прокоментував допис одного з редакторів каналу  "Преса силових структур".

Так, нещодавно один з редакторів вирішив сказати правду про війну в Україні та терор в Маріуполі. За його словами, кілька тижнів росЗМІ розповідали росіянам про "успіхи" їхньої армії на війні з Україною, приховуючи те, що відбувається насправді, а про масштабні втрати і зовсім не згадували. Тому він сам вирішив розкрити всю правду, усвідомлюючи, що після цього йому доведеться покинути РФ.

"Я більше не можу мовчати. Зараз у Маріуполі відбувається тероризм. Наша армія скинула величезну бомбу на драматичний театр, де ховалися більше тисячі мирних жителів. Просто вдумайтеся в цю цифру. На всіх джерелах ми говорили: "Хол театру повністю забитий мирними жителями, яких стережуть 12 бойовиків полку "Азов". А через день ми скидаємо на нього 500-кілограмову бомбу. Можна подивитися десятки фотографій з повітря, де написано "Тут діти". У мене тільки одне питання: хіба це звільнення, коли ми вбиваємо сотні цивільних, щоб ліквідувати десяток солдатів?",- написав редактор.

Відео дня

Саме на цей допис і відреагував Невзоров. За його словами, саме такі вчинки допоможуть "зламати хребтину улюбленої війни Кремля".

"Спасибі Путіну, думі та Роскомнагляду. Вони відверто розповіли, де таїться їхня загибель. Вони розкрили свій головний страх і найболючіше місце. Це та сама свобода слова. Це – журналістика. Тільки їй під силу зламати хребтину цій війні. Улюбленій війні Кремля. Зараз все залежить від того, прокинеться вона чи ні", - написав Невзоров.

Вас також можуть зацікавити новини: