Завдання ЗСУ - якомога ефективніше знищувати супротивника, повідомив генерал / фото УНІАН

Зараз перед Збройними силами України стоїть завдання якомога ефективніше знищувати російських окупантів, їхню техніку та озброєння, щоб вирівняти воєнний потенціал.

Втрати Росії в Україні великі, але попри це, супротивники поки що мають перевагу у живій силі та в ударних засобах, розповів колишній заступник начальника Генштабу Збройних сил України, генерал-лейтенант, Ігор Романенко в інтерв'ю Obozrevatel.

"…перед нашими Збройними силами стоїть завдання якомога ефективніше знищувати живу силу, озброєння та техніку противника, щоб вирівняти потенціали. Це означає виконання оборонного завдання, яке змусить противника перейти до оборони по всьому фронту", - зазначив експерт.

Відео дня

За його словами, потім можна буде накопичити сили завдяки оперативній паузі. Генерал додав, що якщо Україна завдяки союзникам масовано та швидко зможе зібрати сили, то тоді можна буде говорити про звільнення захопленої території.

Нагадаємо, російські війська здійснили повномасштабне вторгнення в Україну рано вранці 24 лютого цього року. Супротивникам вдалося взяти під контроль низку населених пунктів на сході та півдні нашої країни.

Захисники України давали гідну відсіч супротивникам. На нашій землі вже знищено близько 37200 ворогів.

На початку липня президент Володимир Зеленський повідомив, що українська армія має важке нагальне завдання у війні з РФ - переломити сили супротивника.

Вас також можуть зацікавити новини: