РФ посилила угруповання в окупованому Криму / фото УНІАН

Росія, яка наростила військове угруповання в окупованому Криму через повінь, може влаштувати провокації напередодні Дня Незалежності України.

Про це заявив екс-спікер українського Генштабу, військовий журналіст Владислав Селезньов в ефірі телеканалу "Україна 24".

Зокрема, він засумнівався в можливості розмістити на півдні півострова ту кількість військових, яку нещодавно направила туди РФ.

Відео дня

"Розуміючи масштаби руйнувань і ті ділянки, де відбулися руйнування, ми повинні враховувати, що на південному узбережжі Криму фактично і фізично ніде розмістити таку кількість військ. А ось в північних районах Криму, які знаходяться поблизу від адміністративного кордону з Херсонською областю, ці війська можна розмістити", - сказав Селезньов.

Читайте такожУкраїнські "Буки" відпрацювали відбиття авіаудару противника на кордоні з окупованим Кримом (відео)

За його словами, всі провідні військові експерти України "в один голос кажуть, що до Дня Незалежності 24 серпня ми можемо отримати з боку РФ певні військові провокації в бік нашої країни".

"Таким чином, саме з цією метою, мені здається, і розміщує російська армія потужні ресурси вздовж адміністративного кордону між тимчасово окупованим Кримом і Херсонською областю", - заявив Селезньов.

При цьому він запевнив, що ЗСУ готові до будь-якого варіанту розвитку подій і висловив сподівання, що все буде добре.

Раніше сьогодні стало відомо, що Росія вже відправила перші військові ешелони до Білорусі в рамках навчань "Захід-2021", які пройдуть на полігонах обох країн з 10 по 16 вересня.

Вас також можуть зацікавити інші новини: