Росіяни посилюють обстріли з важкої далекобійної артилерії під Бахмутом / фото УНИАН

Ворожі війська посилюють обстріли з важкої далекобійної артилерії на східному напрямку, північніше Бахмута. Про це в ефірі Еспресо розповів офіцер артилерії 4-ї бригади НГУ "Рубіж" Володимир Назаренко.

За його словами, росіяни останні кілька днів намагаються "рясно поливати боєприпасами, яких у них, на жаль, вистачає і їх більше ніж у нас".

"Й цією великою кількістю боєприпасів вони намагаються руйнувати великі площини, але знову ж таки, ми вираховуємо їх, намагаємося завдавати ударів, знищувати, протидіяти. ... Ми розуміємо, що швидкість контрбатарейної роботи береже життя кожного українського солдата-піхотинця, який перебуває там, де ворог намагається поцілити", - розповів військовий.

Відео дня

Він також зазначив, що найголовніше у контрбатарейній боротьбі - виявити ворожий вогневий засіб, яким він веде вогонь, і для цього є доволі багато засобів - зокрема, артилерійські радари, засоби артрозвідки та БПЛА.

"Чим більше озброєння ворога, тим пріоритетніше його знищити. Знову ж таки, знищення озброєння ворога береже життя кожному українському герою і зменшує можливості армії окупанта з обстрілювання, руйнації мирних міст, всього, що є на лінії фронту. І візуальне, звукове спостереження, усі ці аспекти допомагають знаходити вчасно й швидко ворожі гармати й відправляти по них наш подарунок такого ж калібру, або більшого для того, щоб тим оркам було непереливки", - підкреслив Назаренко.

Війна в Україні - останні новини

Союзники України готові передати F-16, але питання в тому, чи все готове, щоб вони працювали на нашій території. Про це заявив речник Повітряних сил Юрій Ігнат. За його словами, для передачі Києву винищувачів потрібно мати не лише підготовлених пілотів, а й відповідну інфраструктуру та навчених інженерів.

Також УНІАН повідомляв, що Росія модернізувала крилаті ракети приманками щоб зменшити кількість випадків, коли українська ППО їх успішно збиває. При цьому, на думку військових експертів, цей крок може не мати особливого ефекту, хоча Україні, ймовірно, доведеться витрачати трохи більше боєприпасів.

Вас також можуть зацікавити новини: