ЗСУ знищує російський флот / фото ua.depositphotos.com

З початку повномаштабного вторгнення Російської Федерації в лютому 2022 року Збройні сили України вивели з ладу 33% бойових російських кораблів у Чорному морі. Про це повідомляє Управління стратегічних комунікацій Збройних сил України у соціальній мережі Facebook.

"Близько 33% бойових кораблів чорноморського флоту РФ Україна вивела з ладу за час широкомасштабного вторгнення", - сказано у повідомленні.

Зокрема, за даними Генерального штабу ЗСУ, українські військові вивели з ладу 24 російських кораблі та один підводний човен.

Відео дня

Водночас, за даними з відкритих джерел, станом на початок широкомасштабного вторгнення чорноморський флот РФ налічував 74 бойових кораблі.

"Агресія проти України шкідлива для вашого флоту", - сказано у повідомленні.

ЗСУ знищує флот Росії

Як повідомляв УНІАН, Військово-морські сили України 1 лютого підтвердили факт удару по російському катеру "Івановець" у Чорному морі у водах Криму (неподалік від озера Донузлав). На судні окупантів на момент удару перебувало 40 моряків. Атаку українські ВМС реалізували вночі, застосувавши дрони вітчизняного виробництва MAGURA V5.

В ніч на 26 грудня 2023 року ЗСУ знищили великий десантний корабель РФ "Новочеркаськ" у Феодосії. Представник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що всі, хто був на борту ВДК "Новочеркаськ", загинули.

4 листопада 2023 року в окупованій росіянами Керчі прогриміли вибухи. ЗСУ вдарили ракетами по суднобудівному заводу і влучили у корабель проекту "Каракурт" "Аскольд".

Вас також можуть зацікавити новини: