Експерт оцінив перспективи ударів по Кримському мосту / RoksolanaToday & Крим

Знищити Кримський міст за допомогою однієї-двох ракет не вийде, для подібної операції потрібен масований обстріл. Однак при наявності далекобійних ракет можна спочатку вдарити не по самому мосту, вважає експерт Defense Express Іван Киричевський.

Про це він сказав "Апострофу".

За його словами, для знищення моста може знадобитися як мінімум 10 ракет - ATACMS, "Нептун" або "Гарпун".

Відео дня

"Навіть практика того, як росіяни намагалися знищити міст в Затоці, показала, що наскільки б потужною ракета не була, а вони стріляли ракетою Х-22 з бойовою частиною масою одну тонну, то однієї-двох ракет мало. Що стосується якихось ДРГ, безпілотників, це такі опції, які будуть враховувати планувальники в Збройних силах України, коли прийде час бити по цьому об'єкту", - пояснив експерт.

Киричевський безпосередньо перед ударами по мосту пропонує завдати їх по інших об'єктах у Криму. Зокрема, по аеродромах і залізничних вузлах, що ведуть до мосту, а також по енергетичних об'єктах.

"Якщо раптом на Кримському півострові трапиться блекаут, спричинений в тому числі пусками ATACMS по енергогенеруючих об'єктах, то, знаєте, вся протиповітряна оборона росіян ризикує лягти. Можливо, тоді завдання знищення Кримського мосту як наступний етап операції може вийти набагато простіше, ніж це представляється на даний момент", - резюмував Киричевський.

Раніше військовий експерт Олег Жданов розповів, які перспективи відкриває для ЗСУ знищення Кримського мосту.