Кримський міст / Ілюстрація REUTERS

Для знищення Кримського мосту буде потрібна складна і багатовекторна операція, пуск однієї далекобійної ракети ATACMS питання не вирішить, вважає дослідник Conflict Intelligence Team Кирило Михайлов.

Про це він сказав в ефірі Радіо НВ.

За його словами, українській армії доведеться задіяти безпілотні апарати, авіацію, можливо, навіть диверсійно-розвідувальні групи.

Відео дня

"Це питання може бути вирішене, і далекобійні ракети повинні грати в ньому провідну роль. Але це набагато складніше, ніж натиснути кнопку і знищити міст, на жаль", - розповів експерт.

Михайлов підкреслив, що російська ППО може збивати деякі ракети HIMARS: наприклад, одну з п'яти. Однак проти ракет GMLRS вона безсила.

"Тому, якщо навіть завтра Україна отримає ATACMS, в першу чергу потрібно буде знищити, знешкодити російську протиповітряну оборону. Ракети GMLRS на це здатні. Ми бачили знищення російської батареї С-300, знищення радіолокаційних станцій, засобів радіоелектронної боротьби. Тому знешкодити російську протиповітряну оборону-можливо, але я вважаю, що це передумова застосування балістичних ракет типу ATACMS", - розповів аналітик CIT.

Після цього, прогнозує він, вся тимчасово окупована територія України включно з Кримом перебуватиме в зоні вогневого ураження ЗСУ, що дає нові можливості.

Як повідомляв УНІАН, 16 липня радник голови ОП Олексій Арестович заявив, що на Кримський міст чекає доля "вишок Бойка".

Після цього депутат Держдуми від "Кримського регіону" Михайло Шеремет пригрозив "нищівним ударом" по Києву, якщо Україна атакує Кримський міст.