Іван Якубець висловився про цілодобову роботу ТЦК та СП в Україні / колаж зі скріншоту та фото УНІАН

Повномасштабна війна в Україні триває, і якщо територіальні центри комплектування і соціальної підтримки працюватимуть лише до 18 години, то так країну не вдасться врятувати від росіян.

Такою думкою поділився екс-командувач аеромобільних (Десантно-штурмових) військ, полковник запасу Збройних сил України - військовий експерт Іван Якубець, в інтерв'ю виданню "Фокус". Співрозмовник підкреслив, що зараз "загроза зникнення України дійсно велика".

За його словами, є люди, які думають, що українська держава вже перемогла, але це не так. "Звичайно, можна працювати з 9 до 18 години з перервою на обід, але так ми країну не врятуємо... Перемога - це як світло в кінці тунелю, але він може обвалитися, а світло - згаснути", - попередив офіцер запасу.

Відео дня

У центрі уваги мобілізація - законопроект Кабміну у першому читанні ухвалено

Парламент 7 лютого в першому читанні підтримав поданий Кабміном проект закону про мобілізацію (10449), в якому, зокрема, прописано посилення мобілізаційних заходів. У тому числі в документі йдеться про зниження мобілізаційного віку в нашій країні з 27 до 25 років і впровадження електронного кабінету військовозобов'язаного.

Пізніше - 9 числа, стало відомо, що уряд дозволило ТЦК та СП під час мобілізації та воєнного стану працювати цілодобово. Радник Очільника Офісу президента Володимира Зеленського Михайло Подоляк повідомив, що таке нововведення необхідне для того, щоб позбутися розриву з подіями на фронті.

Вас також можуть зацікавити новини: