На обстріли російських окупантів наші військові відкривали вогонь у відповідь / фото УНІАН, Анатолій Степанов

Сьогодні на сході України внаслідок обстрілів російсько-окупаційних військ загинув український військовослужбовець.

Про це йдеться у вечірньому зведенні прес-центру операції Об’єднаних сил.

У повідомленні сказано, що з початку доби зафіксовано 11 порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації, з яких 9 - по позиціях українських захисників та 2 обстріли цивільної інфраструктури.

Відео дня

Зазначається, що неподалік населених пунктів Піски та Водяне, що на Приазов’ї, ворог відкривав вогонь з артилерійських установок 122-го калібру, мінометів 82-го калібру та стрілецької зброї.

Поблизу населеного пункту Широкине ворог використовував великокаліберні кулемети, а біля селища Невельське - зі станкових протитанкових гранатометів.

"Внаслідок ворожого вогню військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав поранення, несумісні з життям", - сказано у повідомленні.

Крім того, поблизу Водяного противник двічі здійснив артилерійський обстріл цивільної інфраструктури.

На обстріли російсько-окупаційних військ захисники України відкривали вогонь у відповідь.

Читайте такожЗеленський відвідав позиції українських військових на Донбасі (фоторепортаж)

Також наголошується, що збройні формування РФ "за допомогою сучасних засобів РЕБ, уже без приховування продовжують перешкоджати роботі БПЛА місії ОБСЄ, як над тимчасово окупованою територією, так і над територією підконтрольною урядові України".

Крім того, у штабі додали, що російсько-окупаційні війська продовжують проводити навчання на полігонах та вишкіл найманців задля проведення збройних провокацій та ймовірної ескалації ситуації.

Вас також можуть зацікавити новини