Воїни ЗСУ не дають ворогу просунутися вперед / фото Генштаб ЗСУ

Незабаром буде активізація на Запорізькому напрямку фронту.

Як зазначив кіборг, військовий ЗСУ та секретар оборонного комітету Верховної ради Роман Костенко, рашисти дивляться у бік Запоріжжя, передає Еспресо.

"Я погоджуюсь з деякими експертами, які говорили, що Запорізький напрямок з військової точки зору є перспективним і для однієї, і для іншої сторони. Наприклад, якщо взяти Схід, то там росіяни намагаються проломити ситуацію з політичної точки зору, бо їм потрібна перемога, аби дати щось на внутрішнього та зовнішнього споживача. А от з військової точки зору, противник більше дивиться у бік Запоріжжя, тому що там є у них деякі успіхи: вони взяли Енергодар та окремі позиції по р. Дніпро, також закріпилися напроти Нікополя та інших населених пунктів. Якщо росіяни будуть наступати вздовж р. Дніпро, то у них будуть завжди закриті фланги. Відповідно, з військової точки зору це значно краще, якщо на перспективу є плани у них там залишатися", - пояснив Костенко.

Відео дня

Полковник СБУ додав, що ЗСУ важливо працювати у коридорі Бердянськ – Мелітополь, адже це дозволить знищити ворожу логістику.

"Коли ми звільняли Харківщину, то на Запоріжжі було відносне затишшя, крім артилерійських дуелей, потім всі перевели увагу на Херсонський напрямок, який був стратегічно важливий, то знову ж таки на Запоріжжі не було активних оперативних рухів. А зараз, коли вималювалася лінія на Сході й ми закріпилися по р. Дніпро, то тепер Запорізький напрямок буде більш активним", - каже Костенко.

Ситуація в Запорізькій області

Останнім часом ЗСУ завдали точних ударів по місцях зосередження окупантів у Запорізькій області. В результаті вдалося поранити понад 230 окупантів і знищити 15 одиниць техніки.

Ворог постійно проводить евакуацію поранених в регіоні. Вантажівки та автобуси були відправлені в бік Мелітополя.

Раніше внаслідок ураження ворожих підрозділів у Запорізькій області поранено близько 100 окупантів, знищено 5 одиниць військової техніки.