ЗСУ отримають нові HIMARS / фото Генштаб

Президент України Володимир Зеленський зазначає, що кожен обстріл російськими окупантами - це аргумент, щоб Україна отримала більше HIMARS.

Про це він сказав у своєму відеозверненні.

"Сьогодні російська армія знову обстріляла з реактивної артилерії Салтівський район Харкова - суто цивільні об'єкти. Житловий будинок, торгові павільйони, громадський транспорт. Станом на цей час відомо про трьох загиблих, понад двадцять осіб - у списку поранених", - констатував глава держави.

Відео дня

Крім того, додав він, з "Ураганів" окупанти обстріляли і Слов'янську громаду на Донбасі, вдарили "Іскандерами" по Краматорську.

"І кожен з таких російських обстрілів - це аргумент, щоб Україна отримала більше "Хаймарсів" та іншого сучасного ефективного озброєння. Кожен з таких обстрілів тільки посилює наше прагнення до перемоги над окупантами. Неодмінно це буде", - наголосив Зеленський.

Як повідомляв УНІАН, Сполучені Штати вже доставили в Україну 12 систем HIMARS і на цьому тижні оголосили намір передати ще 4 таких системи, а всього США та союзники наразі зобов'язалися передати ЗСУ 20 таких систем.