Зеленський закликав світ дати рішучий опір російській агресії / president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський розповів про різницю між терористами та Росією.

Про це йдеться у дописі в його Telegram-каналі.

Зеленський наголосив, що Росія не має мужності взяти на себе відповідальність за вбивство українців. Він також закликав світ бути рішучим, щоб зупинити агресію РФ.

Відео дня

"Єдина різниця між терористами та Росією – перші беруть на себе відповідальність за скоєне, а Росія не має мужності зробити це й має нахабство звинувачувати у своїх злочинах інших – окремі країни й цілий світ. І зараз цей світ стоїть перед вибором. Рішучість, а отже – припинення злочинів і звірств Росії, або чергові вибухи чергових бомб від цих терористів", - зазначив президент.

Як раніше повідомляв УНІАН, Росію можуть визнати спонсором тероризму.

Наразі держсекретар США Блінкен "гальмує" визнання Росії спонсором тероризму, навіть всупереч відповідній резолюції Сенату США й закликів впливових американських політиків.

Зауважимо, що ярлик "держава-спонсор тероризму" призведе до посилення санкцій щодо економіки Росії, зокрема штрафів щодо країн, які ведуть бізнес з агресором. Це також дозволить громадянам подавати позови проти російського уряду в американські суди й потенційно отримувати компенсацію за кошти заарештованих російських державних активів.

Вас також можуть зацікавити новини: