Конашенков бреше про успіхи армії РФ в Україні / Скріншот

Міноборони РФ продовжує брехати про успіхи в Україні. І в Росії вся ця брехня заходить на "ура". І хвалять всю цю брехню буквально всі в Кремлі. 

Але знайшлися ті, хто вирішив розвіяти всі ці міфи і брехню. Розслідувачі "Проекту" вивчили всі брифінги представника російського оборонного відомства Ігоря Конашенкова з початку війни. І виявили грубі та дивні нестиковки і в цифрах, і в географії. 

Як йдеться в сюжеті проекту FreeДом, Конашенков кілька разів заявляв про взяття Росією під контроль низки одних і теж же міст. 

Журналісти з'ясували, що дані зі зведень беруться буквально з повітря: Конашенков постійно плутається в цифрах втрат. Наприклад, він заявив про знищення 187 українських літаків в той час, як їх у ЗСУ всього 138. 

Скріншот

Тим часом, Росія, якщо вірити Конашенкову, втратила тільки один літак. І той у перший день початку повномасштабної війни. 

"Коли журналісти склали всі дані прес-секретаря, з'ясувалося, що РФ вже знищила більше техніки, ніж насправді є в України, навіть з урахуванням західних поставок.

І, якщо скласти всі заяви Конашенкова, то вийде, що РФ знищила 39 тисяч 800 скупчень української техніки. Однак всі інші заяви військових суперечать цій цифрі. А техніки всього Росія нібито знищила цілих 9 тисяч 715 одиниць техніки. І вбила нібито 40,5 тисяч військових. 

Скріншот

Ну, а російські військові, за словами спікерів РФ, на війні в Україні практично не вмирають. А їх ЗСУ вже ліквідували майже 36 тисяч.

Нова порція брехні почала литися в РФ після удару ЗСУ по острову Зміїний. Конашенков втечу окупантів назвав "кроком доброї волі". Так було і з відходом військ Росії від Києва та Чернігова, тоді це назвали "плановим перегрупуванням".

А російська пропагандистка Ольга Скабєєва теж відзначилася: в одному з ефірів вона заявила, що окупанти вже нібито знищили в Україні 1 тис. "Байрактарів". 

Любить цинічно брехати перед телекамерами і президент країни-агресора Володимир Путін. Після недавньої ракетної атаки по ТЦ "Амстор" в Кременчуці, де загинули більше 20 осіб, Путін не побачив в цьому теракту. 

Як повідомлялося, українські бійці ліквідували російського військового пропагандиста Сергія Постнова.

Вас також можуть зацікавити новини: