Ракетами Х-22 вдарили по Кременчуку та Одеській області / фото МО РФ

Росія у ніч на 1 липня завдала удару по Сергіївці Одеської області старими ракетами Х-22. Це - радянський мотлох.

"Це досить низькоточні і дефективні бойові одиниці. Вони були створені ще в СРСР, наприкінці 1950 років", - пояснив військовий експерт Олександр Коваленко в ефірі проекту FreeДом.

Але, як зазначають журналісти, ці ракети випускають по об'єктах цивільної інфраструктури. Саме так було в Кременчуці, де Х-22 вбила понад 20 осіб і повністю зруйнувала ТЦ.

"Х-22 - це низькосортні ракети, які важко назвати точними. На відстань понад 200 км у них солідно збивається приціл. Але все ж по Одеській області запускали з Криму, що набагато ближче. А значить, що по українцях цілилися навмисно, як і у випадку Кременчука", - йдеться у сюжеті.

Журналісти зазначають, що Кременчук - це черговий тероризм, то обстріл курортної Одеської області - це помста путінської армії. 

"Помста за острів Зміїний, з якого ЗСУ викурили окупантів", - наголошується в сюжеті.

Як повідомляв УНІАН, в ніч на 1 липня окупанти завдали ракетного удару по курортному селищу Сергіївка Білгород-Дністровського району Одеської області. Зруйновано 9-поверховий житловий будинок та будівлі бази відпочинку. В результаті удару загинула 21 людина, серед яких дитина, ще близько 40 постраждали.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом порушення законів і звичаїв війни, пов'язане з умисним вбивством (ч.2 ст. 438 КК України). База відпочинку належить МОЗ Молдови. На базі був розташований центр реабілітації дітей, що мають важкі захворювання. Ніяких військових об'єктів на цій території немає.

Вас також можуть зацікавити новини: