ЗСУ закріпилися на позиціях під Красногорівкою, що були окуповані роками / t.me/V_Zelenskiy_official

Військовий експерт Сергій Грабський заявив, що звільнення позицій під Красногорівкою на Донеччині, які перебували під контролем окупантів з 2014 року, є тактичним і моральним успіхом для українських військ. Це також є запорукою успішних наступальних дій у майбутньому, адже таким чином розхитується оборона ворога.

Як наголосив експерт в ефірі телеканалу FREEДОМ, російські окупаційні війська створили серйозно підготовлені укріплення на цьому напрямку. Через це перебіг бойових дій є складним.

"З одного боку, це дуже важливий тактичний успіх. Ми звільнили свою територію, але, з іншого боку, ми усвідомлюємо весь комплекс тих завдань, які нам доведеться вирішувати зі звільнення саме території Донбасу, зважаючи на дуже серйозну ситуацію саме з інженерною підготовкою цієї місцевості. Ну і такі дії, безумовно, надихають нас та деморалізують противника. Але знову ж таки, підкреслю, поки що це тактичний успіх і, скажімо так, очікувати, що ми будемо далі прориватися на тому напрямку, поки що передчасно. Але такі дії вони показують, наскільки ефективно ми готові проводити наступальні операції зі звільнення наших територій", – пояснив Грабський. 

Відео дня

За його словами, дії українських військових є послідовними і незворотними, однак російські загарбники не шкодують сил і засобів для підготовки місцевості: ворог будує інженерні загородження та мінує території.  

"Це серйозно уповільнює просування наших військ. Потрібно це розуміти, тому що ми діємо під постійним вогнем противника. Ми вигризаємо буквально метр за метром цю територію. І це дає підставу президенту пишатися нашими підрозділами, які у важких умовах знищують противника і рухаються вперед. Поки що йдетьсяпро тактичні успіхи. Але ці тактичні успіхи є запорукою наших успішних наступальних дій у майбутньому. Тому що, займаючи все більш і більш важливі позиції, ми розколюємо, розхитуємо оборону противника, створюємо умови для подальших проривів", – зауважив експерт.

Водночас Грабський наголосив, що окупаційні війська змушені розтягувати свої резерви по різних ділянках фронту. І це дуже важливо для просування українських військ. 

"Під час глибокого прориву, якщо він вдасться, противнику просто нічим буде закривати ці проломи в обороні, вони змушені будуть або кидати позиції, або їх буде знищено", – додав експерт.

Успіхи українських військ на передовій

Вранці 27 червня у Генштабі ЗСУ повідомили, що ЗСУ успішно наступають на кількох напрямках – Мелітопольському, Бердянському та Бахмутському. Зазначається, що на окремих ділянках фронту наші воїни стримують просування противника. 

Водночас міністр оборони Великої Британії Бен Воллес заявив, що протягом "літньої кампанії" ЗСУ відвоювали більше територій, ніж російські окупанти зайняли під час наступу взимку. За його словами, таким чином наше військо фактично принизило РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: