Зустріч Володимира Путіна і Олександра Лукашенка потрібна ворогові в рамках створення інформаційних умов для нового етапу війни, вважають аналітики / фото УНІАН

Нова зустріч Володимира Путіна з Олександром Лукашенком, імовірно, є частиною зусиль супротивника, спрямованих на створення інформаційних умов для нового етапу війни проти України.

Зокрема, запланований візит Путіна до Білорусі у понеділок, 19 грудня, і поїздка глави Міноборони РФ Сергія Шойгу до Мінська, яка відбулася, можуть бути передвісниками нових наступальних операцій проти української держави, повідомили в американському Інституті вивчення війни (ISW).

За його даними, Україні в найближчому майбутньому загрожують ворожі наступальні операції.

Відео дня

"Взяті разом зустріч Путіна з російським командуванням, ...візит Шойгу (в Білорусь - Ред.) і зустріч Путіна і Лукашенка свідчать про новий етап в поданні, плануванні і веденні війни і можуть передвіщати відновлення наступальних операцій проти України в найближчі місяці", - вважають аналітики.

Нагадаємо, на початку грудня Сергій Шойгу приїжджав до Олександра Лукашенка. Радник Офісу президента Володимира Зеленського Олексій Арестович говорив, що глава Міноборони РФ, зокрема, хотів домовитися про передачу озброєння і військової техніки.

12 грудня стало відомо, що Володимир Путін вирушив у штаб окупаційної армії, яка воює проти України. Російський президент також провів персональні зустрічі з командувачами і заслухав доповіді про хід війни.

Що відомо про нову зустріч Путіна з Лукашенком

У Мінську 19 грудня запланована зустріч Володимира Путіна з Олександром Лукашенком.

На думку радника глави Офісу президента Володимира Зеленського Михайла Подоляка, президент РФ буде підштовхувати свого посіпаку до наступу.

У Головному управлінні розвідки Міноборони України повідомляли, що станом на 17 грудня Білорусь не була готова до повноцінної участі в наземній операції проти української держави.

Цього ж дня у ГУР повідомили, що Росія не готова до нового повномасштабного наступу на Україну.

Варто зазначити, що 24 лютого Білорусь дозволила РФ здійснити повномасштабне вторгнення в Україну зі своєї території.

Вас також можуть зацікавити новини: