Су-57 не став ані "стелс-винищувачем", ані придатною для серійного виробництва моделлю / wikipedia.org

Росія хотіла, щоб її так званий «стелс-винищувач» Су-57 став ефективною зброєю проти американських F-35 і F-22.

У Москві покладали великі експортні надії на цей літак. Але програма померла принизливою смертю, оскільки лише один-єдиний Су-57 працює більш-менш належним чином.

Про це пише Business Insider, нагадуючи, що у арсеналі Росії зараз лише 10 таких винищувачів. У цей час, США і їхні союзники мають на озброєнні понад 360 F-35 і 170 F-22. Більше того, лише один російський Су-57 оснащений двигуном, який би дозволяв йому претендувати на статус винищувача п’ятого покоління.

Відео дня

Читайте такожNational Interest: Розхвалений Су-57 лише декорація, яка не допоможе армії Росії

У Кремлі хвалилися, що до кінця 2018 року армія отримає ще 12 передових літаків. Але їхнє виробництво відклали до 2020-го. І немає гарантії, що всі літаки будуть мати потрібні їм двигуни. Коротше кажучи, Су-57 досі не серійний винищувач. А оскільки таких літаків існує надто мало, вони не будуть мати великий вплив на полі битви. В кращому випадку Су-57 стане прототипом, на основі якого будуть розроблена ціла низка радарів і сенсорів. І цю техніку Москва може спробувати інтегрувати у більш старі винищувачі.

Також Су-57 може допомогти Росії в отриманні досвіду і розуміння побудови стелс-літака. Хоча насправді цей винищувач не має серйозних стелс-можливостей. До цього часу лише США і Китаю вдалося збудувати реальні машини, які можуть уникати виявлення на радарах.

Читайте такожBusiness Insider: Росія хвалиться новими ракетами для Су-57, які не можна встановити на літак

Су-57 не піде у масове виробництво, попри оголошення Кремля в 2018 році. І він не може нести потрібне озброєння без розміщення його під крилами. А це повністю перекреслює всі надії, що літак буде невидимий на радарах.