Ілюстрація REUTERS

Міністр оборони України Степан Полторак заявляє, що Україна узгодила з Сполученими Штатами Америки заходи для отримання другого траншу допомоги в сфері безпеки.

Читайте такожУкраїна планує масштабну закупівлю у США високотехнологічної зброї

Про це глава українського оборонного відомства сказав у Брюсселі за підсумками візиту в штаб-квартиру НАТО для участі в робочій зустрічі на рівні міністрів оборони країн - членів Альянсу.

Відео дня

Він розповів про результат зустрічі з виконуючим обов'язки міністра оборони США Патріком Шенаханом і заступником міністра оборони США Лорою Купер.

"Ми узгодили ключові заходи для прийняття рішення Конгресом США про виділення другого траншу допомоги в сфері безпеки. До речі, значна частина ресурсів буде направлена для потреб Військово-морських сил, на посилення нашої берегової інфраструктури в Чорноморсько-Азовському регіоні. Особливу увагу буде приділено реформуванню системи військового управління за стандартами НАТО і нарощування спроможності Міністерства оборони здійснювати демократичний і цивільний контроль", - заявив Полторак.

"Крім того, було зазначено, що Сполучені Штати починають активну роботу з надання допомоги у реформуванні оборонно-промислового комплексу України", - заявив він.

Як повідомляв УНІАН, бюджетом США на 2019 рік передбачено виділення Україні 250 мільйонів доларів військово-технічної допомоги, з яких 125 мільйонів доларів - військової допомоги.

25 січня до верхньої палати американського Конгресу - Сенат - внесено проект резолюції, що закликає до посилення оборонної допомоги України та підтримує скасування газопроводу "Північний потік-2".

Американські законодавці наполегливо закликають президента США Дональда Трампа скористатися положеннями закону про Бюджет США на 2018 рік на потреби національної оборони" для посилення потенціалу Збройних сил України.

Крім цього, пропонується надати через відповідні програми Державного департаменту і Пентагону додаткову підтримку нашій країні у сфері безпеки, особливо з метою зміцнення морських можливостей України запобігати та відбивати подальшу російську агресію.