Ілюстрація / REUTERS

Туреччина заявила, що твердження редактора німецької газети Bild про відмову купувати російські системи ЗРК С-400 є помилковими. І придбання комплексів – уже вирішене питання.

Читайте такожТуреччина призупинила угоду про купівлю російських ракет - ЗМІ

Про це повідомив глава управління зі зв’язків Адміністрації президента Туреччини Фахреттін Алтун, пише Ua.news.

Відео дня

«Дорогий Джуліан, ваші джерела недостовірні. Поцікавтесь у мене: процес закупівлі С-400 завершено», – зазначив Алтун.

Заява турецького чиновника пов’язана з тим, що редактор відділу політики Джуліан Репке, посилаючись на джерела у дипломатичних колах, написав, що Туреччина відмовиться від покупки систем С-400 у РФ.

Нагадаємо, у 2017 році президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив про підписання з Росією угоди про купівлю ракетних комплексів С-400. Також РФ віддасть туркам технології виробництва цієї зброї. Зазначимо, що такі ЗРС дальньої дії С-400 Росія встановлює в Криму для «захисту від України».

Сполучені Штати виступають проти придбання російської зброї. Зокрема через це  США можуть застосувати санкції проти Індії, Дане рішення виникло на тлі договору про постачання з РФ до Індії зенітно-ракетних комплексів С-400. А проти Китаю Штати вже запровадили санкції через закупівлю ними 10 російських винищувачів СУ-35 у 2017 році та ракет класу «земля-повітря» для наземних ракетних комплексів С-400.

Пізніше Туреччина запропонувала американським технічним експертам провести дослідження російських ракетних комплексів С-400, після того, як країна закупить їх у Москви.

А нещодавно президент США Дональд Трамп підтримав придбання Туреччиною скандальних російських ЗРК.