Раніше БТР-4 з новими корпусами проходили випробування / фото Укроборонпром

На ДП "Житомирський бронетанковий завод" призупинено роботу цеху з виробництва корпусів БТР-4.

Таке рішення було прийнято, оскільки через застаріле законодавство Міністерство оборони України не приймає БТР-4 в експлуатацію. Про це повідомляє прес-служба "Укроборонпрому".

"Це вимушене рішення прийнято керівництвом підприємства через відмову військової прийомки Міністерства оборони України допустити до експлуатації у військах БТР-4, корпуси яких виготовлені з бронесталі виробництва країн ЄС та НАТО", - йдеться у повідомленні.

Читайте також«Завод імені Малишева» почав серійне виробництво нових гусениць для БМП

Наголошується, що внаслідок позиції військової прийомки Міноборони та через досі чинні архаїчні норми стандартизації призупинено спеціально створену виробничу лінію на житомирському заводі.

"Ситуація пов’язана із проблемою у сфері стандартизації в ОПК. Її розв’язання вимагає скоординованих дій Верховної Ради України та низки державних органів", - зазначили в "Укроборонпромі".

"Ситуація виглядає абсурдною, адже бронесталі, з яких виробляються бойові машини у США, Німеччині, Франції, Великобританії, Нідерландах, Бельгії, Польщі та інших країнах світу, визнано непридатними для української бронетехніки. "Укроборонпром" підкреслює, що недопущення у виробництво європейських бронесталей спричинить критичні проблеми й на інших заводах бронетанкового кластеру концерну, а також – у приватних компаніях", - додали у ДП.

Раніше повідомлялося, що в Україні створили "БТР майбутнього" з дронами та цифровим зв’язком.