Волкер нагадав, що ще у 2017 році адміністрація Трампа зняла заборону обмеження на постачання оборонного озброєння Україні / фото УНІАН

Спеціальний представник Державного департаменту Сполучених Штатів Америки у справах України Курт Волкер заявляє, що урядові оборонні відомства США і України вивчають потреби української армії у нових систем озброєння.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Волкер повідомив на прес-конференції в Києві.

Читайте такожУроки війни в Україні: американських артилеристів знову будуть вчити стріляти без допомоги електроніки

Відео дня

Він заявив, що відповідно до оприлюдненого змісту телефонної розмови президентів США і України Дональда Трампа і Володимира Зеленського, питання продажу американської зброї Україні не порушувалося.

При цьому Волкер нагадав, що ще у 2017 році адміністрація Трампа зняла заборону обмеження на постачання оборонного озброєння Україні, якої дотримувалася попередня адміністрація Барака Обами.

"Зараз більше немає жодних перешкод для постачання Україні летального оборонного озброєння", - заявив Волкер.

Також він сказав, що нині співпраця з Україною у цьому питанні відбувається на аналогічній основі, як і з іншими близькими партнерами США.

"Ми також відкрили можливість для України придбати оборонне озброєння, яке Україна бажає купити", - додав Волкер.

Крім того, спецпредставник США зауважив, що цього року Україна внесла зміни у власне законодавство, які тепер дозволяють закупівлю іноземного військового обладнання.

"І наступні кроки у цьому процесі - це прямі обговорення між американським і українським урядами, між Пентагоном і Міністерством оборони України щодо того, які в Україні є потреби, і які в Сполучених Штатах є відповідні системи, щоб задовольнити ці потреби і щоб Україна мала можливість придбати їх", - додав Волкер.

Водночас, за його словами, це питання перебуває "на нормальній траєкторії для таких процесів - оцінюються потреби, оцінюється, що можна запропонувати".