Black Hawk / REUTERS

Литва закупить за 300 мільйонів євро шість американських вертольотів UH-60M Black Hawk.

Про це повідомляє «Інтерфакс».

Читайте такожУ США представили макет незвичайного бойового вертольота (фото)

Відео дня

"Вертольоти купуються безпосередньо в уряду США, Литва отримає не тільки універсальні військові вертольоти, але й пакет, що включає навчання персоналу, доставку запасних частин та необхідного обладнання", - цитуються в повідомленні BNS слова міністра оборони Литви Раймундаса Каробліса.

За даними BNS, ці вертольоти замінять радянські "Мі-8".

Договір на купівлю вертольотів очікують підписати до 2020 року, а перші американські вертольоти прибудуть до Литви в кінці 2024 року.

Міністерство оборони стверджує, що утримання старих "Мі-8" обходиться дорого, вони часто ламаються, ремонт ризикований через складнощі постачання запасних частин з Росії.

UH-60M Black Hawk - універсальні військові вертольоти, які будуть використовуватися для пошуку і порятунку, для виконання завдань литовської армії і дислокованого в Литві батальйону НАТО під командуванням Німеччини.

Як повідомляв УНІАН, командування Армії США уклало з п'ятьма американськими компаніями контракти на розробку проектів швидкісних вертольотів-розвідників, які в перспективі повинні будуть замінити списані OH-58D Kiowa Warrior.