Ці гелікоптери можуть використовувати противотанкові ракети для виконання штурмових дій / фото Ігор Двуренков

Близько десяти радянських гвинтокрилів Мі-24, які нещодавно Польща таємно передала Україні, будуть використані в тому числі під час виконання штурмових дій.

Про це в ефірі телеканалу "Еспресо" зазначив директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець.

Він зазначив, що при цьому потрібно зважати на стан цих машин, адже в польській армії було три підходи щодо обслуговування цих гелікоптерів – продовження ресурсу, забезпечення новими системами ударної потужності та повна комплексна модернізація з продовженням ресурсу.

Відео дня

"В будь-якому разі ми розуміємо, що передача такої кількості є значною, вони знайдуть своє місце у бойовому порядку. В будь-якому разі, ці гелікоптери можуть використовувати противотанкові ракети для виконання штурмових дій. Думаю, що це посилення буде вкрай позитивно з огляду на те, що зараз треба компенсувати за деякими напрямками дії російської авіації", - сказав він.

Передача Польщею гелікоптерів Мі-24 Україні - деталі

Нагадаємо, що про нещодавню передачу гелікоптерів повідомило видання The Wall Street Journal з посиланням на власні джерела. За даними ЗМІ, про передачу вертольотів офіційна Варшава не повідомляла публічно. В той же час, журналісти вказали, що повітряний флот України все залишається невеликим, якщо порівнювати його з російським, крім цього, українські гелікоптери та літаки мають менш досконалі системи наведення і захисту.

Вас також можуть зацікавити новини: